Brought to you in part by:

.

Tools & Supplies by Eastwood

  Mustangsandmore Forums
  Ford Trucks
  Truck needs a doctor....

Post New Topic  Post A Reply
profile | register | preferences | faq | search

UBBFriend: Email This Page to Someone! next newest topic | next oldest topic
Author Topic:   Truck needs a doctor....
68Mustang
Gearhead

Posts: 155
From: Auburn, AL
Registered: Feb 2001

posted 01-05-2002 12:07 AM     Click Here to See the Profile for 68Mustang     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Just wondering if you guys had any thoughts on my problem. Something terribly wrong has happened to my 81 F-150 I-6. Evidently the truck doesn't like to have the gas pedal pushed when I'm in gear, it chuggs a little then dies. Although, it will rev up fine in neutral. The weird thing is if I put it in first and let the truck idle it moves fine just really slow. Seems like the problem got worse after I put installed new plugs, wires, distributor cap and rotor. Before it would just jerk real bad when in gear, but it would die. Thanks for any help possible.

------------------
1968 302 5-spd Fastback
1965 Coupe
1981 F-150
email: [email protected]

IP: Logged

cpmaverick
Moderator

Posts: 1180
From: Auburn, AL.
Registered: Jan 2000

posted 01-05-2002 01:22 AM     Click Here to See the Profile for cpmaverick   Click Here to Email cpmaverick     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Vacuum leak?

Might be a bad coil, or your accel pump might not be working.

Still in H'ville or are you back in Auburn?

IP: Logged

68Mustang
Gearhead

Posts: 155
From: Auburn, AL
Registered: Feb 2001

posted 01-06-2002 12:42 AM     Click Here to See the Profile for 68Mustang     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Back in Auburn with the phantom, but the truck is in Vegas. The thing I don't get is that it got worse with all the new parts, but I guess since the accel pump and coil weren't looked at that might be the problem. Would the new plugs, wires, cap, and rotor make the problem with a coil more apparent?

------------------
1968 302 5-spd Fastback
1965 Coupe
1981 F-150
email: [email protected]

IP: Logged

Dr. Who
Gearhead

Posts: 164
From: Redwood City, Ca.
Registered: Sep 2001

posted 01-06-2002 06:30 PM     Click Here to See the Profile for Dr. Who   Click Here to Email Dr. Who     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Try resetting the plug gap, if they're too close or to open it can cause this.

IP: Logged

All times are ET (US)

next newest topic | next oldest topic

Administrative Options: Close Topic | Archive/Move | Delete Topic
Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Mustangsandmore Front Page

Copyright 2002, Steve LaRiviere


Ultimate Bulletin Board 5.47d

Amazon Honor System Click Here to Pay Learn More

[Build a free Mustangsandmore.ws Home Page!]

[About M&M][Acronym Guide][Calendar of Events][Chat Room][Classified Ads] [Links]

[Members' Photos] [M&M Mug Shots] [Technical Articles][Ford Parts Number Deciphering

[ Mustangsandmore.com Bookstore] [Advertise on Mustangsandmore.com] [Mustangsandmore.com T-Shirts]