Brought to you in part by:

.

Tools and Supplies at Eastwood

  Mustangsandmore Forums
  '64 1/2 to '73 -- The Classic Mustang
  I just rebuilt my holley........

Post New Topic  Post A Reply
profile | register | preferences | faq | search

UBBFriend: Email This Page to Someone! next newest topic | next oldest topic
Author Topic:   I just rebuilt my holley........
'69PonyRider
Journeyman

Posts: 46
From: Hawthorne, CA
Registered: Sep 2001

posted 08-11-2002 11:06 PM     Click Here to See the Profile for '69PonyRider   Click Here to Email '69PonyRider     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Hey guys, I just rebuilt my Holley 650 double pump using one of their rebuild kits and I fired it up today, well I tried....I turned on the car and it ran for about 3 seconds when it turned off. My dad told me that gas was sprouting up from the primary airhorn What can be causing this? I have no clue what to do. I replaced the gaskets, power valve, pump diaph.,and valve & seats'. Where did I go wrong? Please help. Aldo.

IP: Logged

steve'66
Gearhead

Posts: 4354
From: Sonoma,CA,USA
Registered: Mar 2000

posted 08-11-2002 11:16 PM     Click Here to See the Profile for steve'66   Click Here to Email steve'66     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Aldo,

Your primary float is sticking or adjusted too high. Turn it down and adjust it until the fuel just trickles out the primary bowl's plug.

SteveW

IP: Logged

'69PonyRider
Journeyman

Posts: 46
From: Hawthorne, CA
Registered: Sep 2001

posted 08-11-2002 11:25 PM     Click Here to See the Profile for '69PonyRider   Click Here to Email '69PonyRider     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
Where do i adjsut it? When i put in the pump diaph's there was this orange plug thing that stuck up and didnt let the float set all the way down, could this be a problem?

IP: Logged

69 Sportsroof
Gearhead

Posts: 130
From: Valley, Alabama, USA
Registered: Mar 2002

posted 08-12-2002 07:26 AM     Click Here to See the Profile for 69 Sportsroof   Click Here to Email 69 Sportsroof     Edit/Delete Message   Reply w/Quote
quote:
Originally posted by '69PonyRider:
Where do i adjsut it? When i put in the pump diaph's there was this orange plug thing that stuck up and didnt let the float set all the way down, could this be a problem?

You can clip the orange stem off but not too far down. Clip just enough to make sure the float moves freely and will seat properly.

IP: Logged

All times are ET (US)

next newest topic | next oldest topic

Administrative Options: Close Topic | Archive/Move | Delete Topic
Post New Topic  Post A Reply
Hop to:

Contact Us | Mustangsandmore Front Page

Copyright 2002, Steve LaRiviere


Ultimate Bulletin Board 5.47d

Amazon Honor System Click Here to Pay Learn More

[Where are the M&M Members From?]

[Build a free Mustangsandmore.ws Home Page!]

[About M&M][Acronym Guide][Calendar of Events][Chat Room][Classified Ads] [Links]

[Members' Photos] [M&M Mug Shots] [Technical Articles][Ford Parts Number Deciphering

[ Mustangsandmore.com Bookstore] [Advertise on Mustangsandmore.com] [Mustangsandmore.com T-Shirts]